Eerste Skype meeting TalentPlus Apeldoorn een feit

Geplaatst op 18-03-2020  -  Categorie: 025 Apeldoorn  -  Auteur: Annemarie Visser

Eerste Skype meeting TalentPlus Apeldoorn een feit

 

talentplus-skype-meeting-16-03-2020

 

De actieve Apeldoornse TalentPlus-groep zag zich geconfronteerd met het Corona-virus. Na overleg met de groep is besloten om de wekelijkse meetings door te laten gaan, maar wel op afstand. Via Skype dus.

Maandagochtend 16 maart was het zover. Om 9:15 stuurde voorzitter Albert Scheffer een uitnodiging naar iedereen die via de Whatsapp-groep had aangegeven te willen deelnemen. Nu is niet iedereen een even groot digitaal talent, dus dit had nog wat voeten in de aarde. Maar, iedereen deed zijn best en werd goed ondersteund door de anderen, zodat al we al snel met zijn achten online waren.

Om de beurt

Albert adviseerde de deelnemers om de video uit te zetten, want dat kost veel bandbreedte. Ook spraken we af de eigen microfoon uit te zetten als we niet aan het woord waren. Dat voorkomt storende achtergrondgeluiden, en brengt bovendien veel rust in de vergadering. Hans Vriesema, onze coach, leidde de meeting voortvarend en alle deelnemers konden rustig hun zegje doen. Al met al een prima oplossing en een goede meeting, dus we hebben afgesproken het voorlopig op deze manier te doen. Wie weet hebben andere TalentPlus-groepen de Skype-optie al ingezet. Zo niet, doen! Het werkt uitstekend.