50-plussers zijn goud waard

50-plussers zijn goud waard

Geplaatst op 03-10-2018  -  Categorie: 090 Twente

50-plussers zijn goud waard

Hij lijkt misschien op Don Quichot, hij vecht tegen de bierkaai en hij maakt veel ongenoegen bij de bijna 20 aanwezigen van TalentPlus Twente los op maandagochtend 1 oktober 2018. Maar René Loman van Qoup Recruitment is niet van zijn stuk te krijgen. "50-plussers zijn oud waard voor ondernemers", zegt hij. "Ze hebben een schat aan kennis vergaard, zowel op het werk als privé, ze hebben al een netwerk en ze zijn zelden afwezig, bijna nooit ziek, een kater na laat uitgaan kennen ze niet en vrouwen zijn te oud voor een zwangerschap. Toch komen ze moeilijk aan de slag.
"Waarom richt ik me dan op 50-plussers", vraagt Loman zich hardop af aan het begin van zijn verhaal. De oud-winkelier die samen met zijn vrouw vier zaken bestierde in Twente,  erkent dat mensen ouder dan 50 jaar het zwaar hebben op de arbeidsmarkt, maar volgens hem moet bij werkgevers de knop om. "Jongeren zijn makkelijk te kneden, daarom gaan wij voor jong", hoort Loman vaak. Hij is het met dan uitgangspunt niet eens. Hij waarschuwt: "Jongeren zijn soms al na een jaar vertrokken naar een bedrijf dat hen beter betaalt."
Toch 'hikt' het bedrijfsleven tegen het in dienst nemen van 50-plussers aan. Cijfers bewijzen dat. In de regio Enschede behoren 4000 werklozen tot deze categorie en landelijk meer dan 100.000 mensen. Dat is een enorme groep terwijl er krapte op de arbeidsmarkt heerst door de krachtig groeiende economie in Nederland.
Volgens Loman wil een werkgever het liefst in een oogopslag zien wie solliciteert. "Slechts je naam, leeftijd en wat je hebt gedaan, staan in een sollicitatiebrief." Hij raadt daarom aan een opvallende cv te maken, mooi en overzichtelijk ingedeeld. "Werkgevers vragen vooral een persoon die  nakomt wat hij of zij belooft. Ik ken iemand, die was al drie keer zwaar teleurgesteld nadat hij iemand had aangenomen op basis van een sollicitatieprocedure. Zij deden zich anders voor dan zij daadwerkelijk waren. Eenmaal aan het werk vielen de capaciteiten flink tegen."
Loman is op 15 mei dit jaar begonnen als recruiter. Hij helpt al veel mensen. "Er is veel vraag naar personeel en het aanbod onder 50-plussers, waar ik me op richt, is groot." Loman ziet veel kansen. Vooral bezoeken aan beurzen leveren hem werk op.

img-2754


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff