Bezoek Japanse firma Sekisui Kasei

Bezoek Japanse firma Sekisui Kasei

Geplaatst op 17-10-2022  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Marcel Tettero
TalentPlus bezoekt Japanse firma op bedrijvenpark Twente in Almelo en Heracles Stadion
 
'Geen klik geen baan'
 
Een werkgever zocht voor een functie een ´junior´ medewerker, maar het bedrijf nam een ervaren kracht aan. "We hadden een klik met hem", legt directeur Thijs Wansink van Sekisui Kasei in Almelo uit.
 
Bert Meijerink (58) uit Kloosterhaar werkt inmiddels 2 jaren tot grote tevredenheid bij de Almelose vestiging van het Japanse bedrijf. "Voor ons is hij heel belangrijk", legt Wansink uit. "Hij kan met alle collega's
image4
 goed opschieten. Ze praten met elkaar op dezelfde golflengte, ze snappen elkaar en dat is goud waard."
 
Meijerink had niets eens gesolliciteerd. Op verzoek van Sekisui keken medewerkers van een uitzendbureau in hun 'kaartenbak' en adviseerden, tegen het aanvankelijke verzoek om een 'junior' in, ga eens met deze man praten. En toen kwam die klik.
 
Sfeer
Bert Meijerink maakt uitstekend de 'vertaalslag' tussen de mensen in het kantoor en op de we
rkvloer, legt directeur Thijs Wansink uit. Bert is rustig, luistert goed en kan met iedereen opschieten. Hij lijkt misschien bescheiden maar carriere maken hoeft hij niet meer. En dat zijn salaris hoger is dan van een 'junior' daar liggen ze in Almelo niet wakker van.
 
Plezier
Bert Meijerink kwam na een reorganisatie op straat te staan, maar had tot zijn eigen verbazing binnen twee, drie maanden een nieuw bedrijfskloffie aan. "De financien waren niet meer belangrijk voor mij. Carriere maken hoefde ik niet meer zo nodig. Ik wilde die laatste tien jaren tot mijn pensioen vooral veel plezier hebben op mijn werk."
 
Sfeer

En dat heeft hij. Bert voelt zich als een vis in het water. De laborant en kwaliteitsmedewerker van Sekisui, dat grondstoffen levert voor onder meer de verpakkingsindustrie en cosmetica, maakt graag een praatje met collega's en dat komt de sfeer ten goede. En dat is super belangrijk. Sekisui draait dag en nacht door en dat vraagt veel toewijding van de mensen die er werken.

 
image5 2

 

Ouder
Directeur Thijs Wansink van Sekisui noemt het een van de grootste vraagstukken van deze tijd voor ondernemers: "Hoe komen we nog aan nieuw personeel en dan gaat het beslist niet alleen om pas afgestudeerde, veelal jonge mensen maar juist ook om die oudere werknemers die over veel kennis en kunde beschik
ken."
Het bezoekt van TalentPlus Twente aan Sekisui in Almelo gebeurde op uitn
odiging van Thijs Wansink, directeur van Sekisui Almelo dat een skybox heeft in het stadion van Heracles. Thijs Wansink is bekend als voorzitter van de Lionsclub De Essen en netwerkbeurs De Slinger Almelo.
 
De foto van de man alleen is Bert Meijerink en op de andere foto spreekt Thijs Wansink van Sekisui.
Foto en tekst Marcel Tettero

 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff