Blog TalentPlus Apeldoorn 18 februari 2019

Blog TalentPlus Apeldoorn 18 februari 2019

Geplaatst op 04-03-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Anneke Reitsma

Blog TalentPlus Apeldoorn 18 februari 2019

Een van de eerste zonnige dagen van het jaar brengt me vandaag naar het Foenixgebouw van de voormalige Zwitsalgebouw in Apeldoorn. Als ik binnenloop in de kringloopwinkel is het zonnig. De gastvrije ambiance en stemmen van de aanwezige mensen klinken vriendelijk op deze maandagochtend.

In de boardroom, binnen deze ruimte, is er de wekelijkse bijeenkomst van Talentplus Apeldoorn. Ik voel me welkom in dit gebouw en dat geeft me blije energie. Een goed begin van de nieuwe week.

 

Vijf nieuwe leden komen zich voorstellen. Afwachtend en belangstellend komt ieder binnen. Begrijpelijk. Werkloosheid is niet niets. Het is verlies van je werk waar je, overwegend, je met hart en ziel voor hebt ingezet. Werkloosheid doet pijn. Het geeft financiële onzekerheid en het geeft een periode van rouw. Tegelijkertijd moeten we leren ons aan te passen aan de nieuwe situatie.

 

Ieder van ons stelt zich voor en vertelt zijn verhaal. Elk verhaal is anders en elke beleving erbij ook. Ik merk dat ieder het fijn vindt zijn verhaal te vertellen. Er worden tips en complimenten gegeven maar ook kansen aangegeven.

Soms denk ik relativerend tussendoor: wat een horken kun je hebben binnen organisaties. Hoe is het in godsnaam mogelijk. Wat doe je elkaar als mens wat aan.

Maar ook, mooi dat je die kans hebt gekregen om je ideeën nu te verwezenlijken. Alsof het zo moest zijn.

Maar bovenal komt naar voren, gun jezelf tijd om het te verwerken zodat je je weer fris kunt focussen op je nieuwe stap. Leer van de andere werkzoekers bij deze netwerkbijeenkomsten. En laat je tijdens de workshops inspireren.

 

Aart, als LinkedInspecialist, heeft voorafgaand van deze netwerkbijeenkomst alle profielen bekeken van de nieuwe leden. In samenspraak met elkaar zijn er wijzigingen aangebracht. Mooi toch! Alle LinkedIn profielen zijn op orde, zodat ook bij de google zoekresultaten het gewenste profiel naar voren komt voor (nieuwe) connecties of mogelijke nieuwe werkgever. Je geeft daardoor een goed en betrouwbaar beeld zegt Aart.

 

Aan het einde van de ochtend kennen we elkaar al beter. Ik voel me vertrouwt in deze groep. Morgen ga ik connecties maken via LinkedIn. Het gaat er immers toch om dat ieders netwerk en daarmee ook het bereik zo groot mogelijk is.

Op naar een passende baan!

img-8158


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff