Blog Talentplus Apeldoorn 25 februari 2019

Blog Talentplus Apeldoorn 25 februari 2019

Geplaatst op 17-03-2019  -  Categorie: 025 Apeldoorn  -  Auteur: Anneke Reitsma

Blog Talentplus Apeldoorn 25 februari 2019

 Het kan niemand ontgaan zijn maar bij het schrijven van dit blog bleek vandaag de temperatuur 17,5 graden. Een record van de warmste dag van februari sinds 1959. 

Verandering van klimaat? De leden van TalentPlus staan ook voor een verandering maar dan m.b.t. een baan.

Paul is vandaag voor het eerst. Pim is rustig, positief en in mensen geïnteresseerd. Paul verteld zijn situatie en welke koers hij nu wil varen. Het verhaal van Paul vind ik heftig. Privé rouwen en daarna tot de conclusie komen dat de inhoud van je werk niet meer passend is bij je loopbaanambities. Hij nam zelf het initiatief om hierover te praten met zijn werkgever. Anneke vindt het nog wel lef hebben. Paul zegt “we hebben reëel kunnen overleggen hoe dit positief afgerond kon worden”.  Een eigen keuze die goed uitpakt.

Zijn toekomstige werk is in direct contact met de mens. Coaching? Zijn netwerk heeft hij aangeboord en is voorzichtig met wat bezig.

Bij TalentPlus hoopt hij fijne contacten op te doen en in dialoog elkaars situatie te bespreken.  

Een privé situatie kan je invulling van je leven drastisch veranderen en andere inzichten geven.

Mark heeft afgelopen week een sollicitatiegesprek gehad. Gezien zijn opleidingsniveau, denkt de werkgever, dat deze baan hem onvoldoende zal motiveren op langere termijn. Mark vraagt wat wij van deze opmerking vinden. Is het realistisch?

Heb je de tijd genomen om je te bezinnen? Hoe zou je baan van de toekomst eruit zien? 

Ronald heeft zijn cv meegenomen en vraagt om feedback. Eerste indruk is goed en ziet er uitnodigend uit. Volgende week gaan we op zijn verzoek de cv verder uitdiepen.


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff