CNV op bezoek bij TalentPlus

CNV op bezoek bij TalentPlus

Geplaatst op 21-12-2018  -  Categorie: 500 Groningen

CNV op bezoek bij TalentPlus

Op woensdag 12 december 2018 hadden wij als gastspreker Jan Kampherbeek van het CNV op bezoek.

Jan is bij CNV-vakmensen werkzaam als CAO onderhandelaar, hij doet dit voornamelijk voor de schoonmaakbranche, maar is ook actief bij o.a. Philips (Noord), AVEBE en in de metaal (o.a. Scania).
Hij kent het klappen van de zweep op de werkvloer want hij is o.a. werkzaam geweest als stuurman op de grote handelsvaart.

Jan neemt ons op boeiende wijze mee in de wereld van het onderhandelen, met veel interactie met de groep TalentPlussers en doorspekt met (soms hilarische) praktijkvoorbeelden.
Vele aspecten van het onderhandelen komen aan de orde, zoals bijv. de vraag ‘wanneer moet en kun  je onderhandelen? Het antwoord hierop is dat:
1e  er tegenstrijdige belangen moeten zijn, anders kun je beter gaan samenwerken
2e  je elkaar nodig moet hebben (afhankelijkheid) en
3e moet er de bereidheid zijn om concessies te doen anders is onderhandelen zinloos.

Nog meer aspecten komen op een logische manier aan de orde, zoals standpunten, belangen, machtsbalans, sfeer, inhoud, procedures en dilemma’s.

Jan besteedt hierna nog aandacht aan het thema ‘loonsverhoging vragen’ hierbij komt o.a. aan de orde wat een geschikt moment is om dit te doen en hoe je je hierin gaat opstellen (lichaamshouding), ook komt het onderwerp gespreksvoering hierbij aan de orde.

Kortom een zeer leerzame en tevens geanimeerde morgen voor de TalentPlussers met een groot applaus voor Jan Kampherbeek.

jan-kampherbeek


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff