De eerste klap is een daalder waard

De eerste klap is een daalder waard

Geplaatst op 11-09-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

De eerste klap is een daalder waard

Wat is de impact die je maakt wanneer je iemand voor de eerste keer ontmoet? Wat gebeurt er in die eerste seconde? Hoe kun je dat naar je hand zetten zodat je misschien wel je droombaan binnensleept? "Je moet, wat je heel graag wilt, aan je buitenkant zichtbaar krijgen." Want die eerste klap is een daalder waard. Imago stylist Simone Tiehatten gaf de deelnemers van TalentPlus Twente maandag in de bibliotheek van Hengelo een aantal tips mee bijvoorbeeld voor een goed sollicitatiegesprek onder het motto 'Laat zien wie je bent'.
Aan de hand van telkens drie naast elkaar geplaatste foto's van fotomodellen legde Simone Tiehatten uit wat je precies uitstraalt. Bijvoorbeeld wanneer je bepaalde kleren, schoenen en sieraden draagt. Bijvoorbeeld iemand in een zwart pak met een wit overhemd straalt autoriteit uit. Een groot contrast als zwart/wit zorgt voor een gevoel van professionaliteit.
Oergevoel
Simone Tiehatten huldigt het motto Zorg voor een goede eerste indruk, want je krijgt nooit een tweede kans. "Je schept een verhaaltje bijvoorbeeld met jouw portretfoto", vertelde ze. En ze waarschuwde de geboeide leden van TalentPlus Twente: "Het is een oergevoel, die eerste paar seconden dat je iemand voor het eerst zien. Daarna volg je jouw intuïtie." En pas daarna komt het verstand en de vragen.
Satijn
Hoe je een hand geeft en hoe je loopt, zelfs het materiaal van je kleding is belangrijk. "Satijn glanst zo mooi, maar trekt vaak teveel aandacht en leidt dus af. Dat is soms niet goed."
Spierwit
Glanzende of spierwitte sportsokken? Doe het niet. Of superhippe sneakers. Verboden! "Dat blijft de aandacht trekken", zegt Simone Tiehatten, die duidelijk maakt dat je vooral 'jezelf als persoon' wilt laten zien.
Hangt
Volgens een bezoeker van TalentPlus is het belangrijk dat je kleren 'gewoon' goed passen. "Iemand hangt in het pak", zeggen sommigen, volgens een bezoeker van TalentPlus Twente. Dat betekent dat het pak net iets te groot is en daar gaat dan onbewust weer alle aandacht naar toe en niet naar de persoon in dat pak.
Ogen
"Wat laat je eigenlijk zien", vroeg ze zich af. "Een tip is iets in de kleur van de ogen te dragen. Pas past (matched) immers altijd bij elkaar."
Taboe
Een taboe is schoenen die kraken wanneer je loopt en rinkelende sieraden. Het leidt alleen maar af en dat wil je niet. Wat laat jij eigenlijk zien, vraagt Simone Tiehatten zich altijd af. Voor haar adviezen is zij is bereikbaar via www.s-kwadraat.com

simonetiehatten01a

Tekst en foto's Marcel Tettero

 


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff