Denktank wil frisse kijk op toekomst arbeidsmarkt

Denktank wil frisse kijk op toekomst arbeidsmarkt

Geplaatst op 16-04-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

Denktank wil frisse kijk op toekomst arbeidsmarkt


Een denktank onderzoekt de toekomst van de arbeidsmarkt in Nederland. Welke invloeden hebben kunstmatige intelligentie, Siri, de zelfrijdende auto en de vergrijzing van de bevolking op de ontwikkelingen in de arbeidsmarkt? Strukton Worksphere Deventer, Prima Personeel Hengelo en TalentPlus Twente overwegen zich samen over dit vraagstuk te buigen.

Veilige, zelfrijdende auto's beperken het aantal ongelukken fors. Verkeersboetes zijn overbodig. Een flink aantal banen bij de politie verdwijnt. Wordt dit werkelijkheid? Bij klachten raadpleeg je een site in plaats van jouw huisarts. Je vraagt Siri. Niets intypen. Huisartsen bijna overbodig? En de nieuwste software maakt de 'onafhankelijke' hypotheekverstrekker brodeloos. Wie vertrouw jij eigenlijk? Iemand die provisie ontvangt of een berekening van een computer die alleen elektrische stroom en data vraagt?

Hoe ziet de arbeidsmarkt er uit in 2030? De technologische ontwikkeling versnelt. Paul Penterman van Strukton Worksphere schreef een aantal onderwerpen waarover leden van de denktank kunnen praten. Projectmanager Leroy Kleijn van Prima Personeel Hengelo presenteerde het voorstel voor het vormen van de denktank op maandag 15 april 2019 bij TalentPlus Twente in de bibliotheek van Hengelo. Leden van TalentPlus willen de komende dagen besluiten over het deelnemen aan zo'n denktank.

Paul Penterman schreef het voorstel voor de denktank mede omdat TalentPlus Twente worstelt met de vooroordelen onder werkgevers die liever jong, onervaren personeel kiest in plaats van oudere werknemers, hoewel jongeren bijvoorbeeld veel sneller van werkgever wisselen voor een beter salaris dan ouder personeel. TalentPlus Twente wil deze vooroordelen bestrijden. In een denktank kunnen de leden daar concreet iets aan bijdragen.

 primapersoneel02

Nicky Krake, Leroy Kleijn en Nick van 't Spijker (v.l.n.r.) van Prima Personeel presenteren het plan voor een denktank.

Foto Marcel Tettero


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff