Een baan voor jaren

Een baan voor jaren

Geplaatst op 10-10-2018  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

Een baan voor jaren.

Daaraan wil Maurice Holla van Jobconcept werkzoekenden helpen. Zijn bedrijf heeft een vestiging in Limburg (Leudal) en sinds kort ook in Zwolle. Enthousiast vertelt hij zijn verhaal voor een flinke groep bezoekers van deze workshop van TalentPlus Twente op maandag 8 oktober in de biliotheek van Hengelo. 
De vooroordelen waarmee personeelszaken volgens Holla worstelt, die tref je niet aan bij de eigenaren of directie van een bedrijf, is de ervaring van Holla. Zijn ´geheim` is: 'Je moet de juiste ingang bij het bedrijf hebben'.  Holla praat liever met de leiding dan met medewerkers van personeelszaken als het om invullen van vacatures gaat. 
Bij de intake kijkt Holla eerst naar wat iemand kan. 'Daarna kijken we wat wil je precies en tot slot, wat zijn jouw kansen op de arbeidsmarkt.' Holla belooft goed in beeld te kunnen brengen wat iemand kan. 'Wat je wil, je koers, bepaal je zelf.'
Uit het publiek vroeg iemand, 'hoe kom je er nou achter of de koers die je vaart, goed is?' Holla antwoordde ervan overtuigd te zijn dat sommigen zich moeten omscholen. 'Heb je wel de juiste mindset?' Maar er zijn nu volop kansen op de arbeidsmarkt, aldus Holla die er aan toevoegde dat veel overheden en bedrijven graag meebetalen aan een omscholing. Hij waarschuwt wel dat de kans groot is dat je onderaan de ladder begint en soms maar tien euro per uur verdient. 
'Ga niet zelf een ingang creëeren', zei Holla. 'Dan kom je bij PZ terecht. Wij spreken met de eigenaar of de directie. Voor hen geldt geen criterium zoals de leeftijd. Als het werk maar goed gebeurt.' Bij veel bedrijven is de nood immers groot. 
Holla was blij met de bezoekers van deze workshop in Hengelo. Hij luisterde nog naar een korte presentatie die iedereen gaf over zichzelf. Veel vragen gingen over tafel. Holla was aangenaam verrast door het enthousiasme van de 'gemotiveerde' groep deze ochtend in Hengelo.
Holla ontvangt graag cv's van de deelnemers op 
ofni.[antispam].@jobconcept.nl
https://www.jobconcept.nl/
Foto en tekst: Marcel Tettero

een-baan-voor


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff