Een broedfabriek voor werkzoekenden

Een broedfabriek voor werkzoekenden

Geplaatst op 30-10-2018  -  Categorie: 090 Twente

Een broedfabriek voor werkzoekenden
Een broedfabriek. Zo noemen Peter Krischel en Edward Preger van BPMO Flexkracht hun bedrijf dat nu zo'n twee jaren actief is. Zij leiden mensen op en begeleiden hen naar een werkplek veelal met een baangarantie, zo vertelden zij maandagochtend 29 oktober voor leden van TalentPlus Twente in de bibiotheek van Hengelo. "De deur staat voor jou open", zei Peter Krischel. "Je moet je alleen bewijzen." Aan het UWV vraagt hij vrijstelling van sollicitatieplicht voor de mensen die deelnemen. Meestal duren de opleiding en de begeleiding een half jaar, een maand theorie en vijf maanden praktijk. Het bedrijf is in vrijwel alle vakken actief, van de zorgsector tot de ICT industrie. 
Behalve cliënten van het UWV helpt BPMP Flexkracht ook startende ondernemers. "In groepen van acht, negen mensen bespreken we zaken als sales en techniek en zoeken we investeerders", zei Krischel. Aan de Brugstraat in Almelo beschikt het bedrijf over een ruimte van ongeveer 700 vierkante meter met zo'n 50 werkplekken. 
Na een persoonlijke kennismaking en een uitwisseling van visitekaartjes en cv, komt onder meer de vraag naar boven: "Hoe scheppen we een meerwaarde voor jou en voor je toekomstige werkgever", zei Krischel. "We zijn bezig met het leveren van maatwerk. Via ons bedrijf is de kans op het vinden van werk vele malen groter dan via 'koud solliciteren' ofwel een sollicitatiebrief schrijven. Volgens het duo hebben 45-plussers ondanks hun leeftijd veel kansen op de arbeidsmarkt. "Ze hebben veel ervaring alleen missen ze soms de laatste certificaten."
Meer informatie staat op www.opnaareenbaan.nl

img-3004

FOTO: Managing director Peter Krischel (rechts) luistert naar wat zijn collega Edward Preger (business consultant) vertelt.


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff