Een reis door de tijd

Een reis door de tijd

Geplaatst op 16-10-2018  -  Categorie: 500 Groningen

Een reis door de tijd

Op woensdag 10 oktober hadden wij TalentPlus-ers een bevlogen ochtend met Engbert Breuker van Pentascope. Engbert had twee gasten meegenomen, Frank Brouwer en Roelof Rieks. Het werd een feest van herkenning aan de hand van een reeks oude telefoontoestellen die op de grond werden neergezet in volgorde van ontwikkeling. Hierdoor kon je goed zien dat de tijd tussen de ontwikkelingen steeds korter werd: innovatieve technologieën volgen elkaar steeds sneller op.

De reis begon in 1950 en eindigde in het heden. Periodes van tien jaar werden vergezeld van mooie beelden uit het Polygoon-journaal, huishoudelijke voorwerpen en muziek van toen. Via babyboomers, flowerpower, crisisjaren en toenemende individualisering werd de rode draad door maatschappelijke ontwikkelingen geschetst.

Al deze herkenbare voorwerpen, muziek en beelden waren de opmaat tot de eigenlijke boodschap: niet alleen de ontwikkelingen in de maatschappij, maar de reflectie daarvan in het denken over leiderschap. Bazen worden managers, managers worden ondernemers, en managers worden leiders, die ook van mening mogen veranderen: dit betekent dat je het inzicht hebt om te kunnen veranderen.

In het heden aanbeland wordt duidelijk dat zingeving belangrijk is, werk moet niet worden gezien als een functie, en alleen met het intellect worden uitgevoerd, maar met het ‘hele lijf’. ‘Vrij denken’ en ‘zelf organiseren’ zijn een uitweg in een wereld waarin de snelheid van veranderen de snelheid van leren heeft ingehaald. Denk maar aan die telefoons waar we de ochtend mee begonnen…..

tijd-groningen


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff