Het succesverhaal van Marthilde uit Twente

Het succesverhaal van Marthilde uit Twente

Geplaatst op 13-05-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

Het succesverhaal van Marthilde uit Twente

Ze had twee zware operaties achter de rug, moest maandenlang veel liggen en raakte verwikkeld in heftige privézaken en ze verloor tot overmaat van ellende na 27 jaar ook nog haar baan. Marthilde de Jong ging niet bij de pakken neerzitten. Ze meldde zich bij TalentPlus Twente en ging er direct aan de slag bijvoorbeeld met het Belmeisje naar Hengelo halen voor een workshop en het bemensen van de stand op de Slingerbeurs in Hengelo. Ze regelde een workshop met Tessa Faber over Storytelling en hielp de social voor leden van TalentPlus Twente organiseren.
"Ik verveelde me geen moment", zegt ze met een glimlach. "TalentPlus was 'the best place to be'. Ik trof mensen met dezelfde ervaringen als ik. Ik moet weer een baan zoeken, waar moet ik beginnen? Ik voelde me onzeker. Ik heb veel ervaring maar ben toch aan de kant gezet en hoe moet het verder?". Via cursussen en workshops leerde ze veel in het afgelopen half jaar. "Hoe zet ik mezelf in de markt? Met LinkedIn had ik helemaal geen ervaring."
"TalentPlus hielp me focussen, goede sollicitatiebrieven schrijven en mijn CV opstellen." Maar uiteindelijk liep het toch nog anders". Jeroen van TalentPlus Twente kende iemand van P&O bij bureau Kader voor Kwaliteitzorg&Certificering in Almelo en stelde voor, om mijn CV naar hen toe te doen, aangezien zij groeiende zijn. Mijn vorige werkgever nam Kader 20 jaar geleden in de arm voor het opzetten van een kwaliteitsmanagementsysteem. Ik ken het bedrijf."
"Ik heb mijn CV naar Kader gestuurd met de vraag, mag ik bij jullie op de koffie komen? De volgende dag kreeg ik al een positief mailtje terug en zat ik binnen een week aan de koffie, in een bijzonder prettig en intensief 'vakinhoudelijk gesprek' van 2,5 uur. 
"Eigenlijk ligt, wat ik ga doen, in het verlengde van wat ik heb gedaan. Ik zette kwaliteitsmanagementsystemen op en adviseerde daarover met als doel, een kwaliteitscertificaat te behalen en te behouden." Binnenkort gaat ze hetzelfde doen voor Kader in Almelo maar dan als consultant en zal ze meerdere organisaties, adviseren over en bijstaan in het implementeren van een kwaliteitsmanagementsysteem. 
"Bij TalentPlus kun je veel halen", zegt Marthilde de Jong. "Ik kreeg hulp met bijvoorbeeld je profiel op LinkedIn en vond er troost. Ik sluit een periode af die voor mij best zwaar en emotioneel was. Maar ik vond gelukkig steun bij mensen die in een soortgelijke situaties zaten. Ze snappen je. Dat is toch anders dan als je met vrienden en familieleden praat. Ik kon er emoties met anderen delen. " Binnenkort volgt een proefperiode van twee maanden bij Kader met daarna, als het van beide kanten klikt, hopelijk een contract. "Ik maak toch nog een goede kans op de arbeidsmarkt. Dat geeft me een onwijs goed gevoel."

marthilde003

Verhaal en foto: Marcel Tettero


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff