In contact met TalentPlus via het UWV.

In contact met TalentPlus via het UWV.

Geplaatst op 25-03-2018  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Anneke Reitsma Voorzitter TalentPlus Enschede

In contact met TalentPlus via het UWV.

De arbeidsmarkt trekt aan. Ook bij TalentPlus is dat te merken in een terugloop van het aantal leden. Een goed resultaat zou je zeggen. Immers als TalentPlus geen leden meer heeft dan mogen we concluderen dat we succesvol zijn. Iedereen heeft een baan en de econome binnen Nederland draait volop. De talenten zijn vertrokken. Zo wilde ik ook graag denken. Echter deze hoopvolle gedachtegang klopte natuurlijk niet.

In samenwerking met het UWV in Enschede hebben we bij de werkzoekenden een berichtje over TalentPlus kunnen achterlaten. De reacties waren overweldigend. Talentplus Enschede, Almelo en Hengelo hebben ongeveer 40 reacties ontvangen. En nog komen er vragen over TalentPlus binnen.

De samenwerking met het UWV is gebleken als succesvol en noodzakelijk. Immers zij hebben het overzicht over de kaartenbak van werkzoekenden. De vraag is wel “wie is nu eigenlijk eigenaar van die kaartenbak”.

Alle 34 UWV ’s in Nederland hebben intern zo hun eigen invulling m.b.t. de werkzoekende binnen de afgesproken kaders. Het ene UWV wil graag meewerken en een ander UWV denkt er anders over. Je kunt er alles van vinden maar dat is zinloos. Het belang van deze samenwerking met het UWV is alleen maar toe te juichen willen wij als werkzoekende mens een bloeiende maatschappij scheppen waar we zinvol bezig kunnen zijn. Daarbij denkend aan nieuwe vormen van arbeidsparticipatie om een volwaardige toekomst in het werken te creëren.

Van belang is de juiste contacten te krijgen binnen jouw UWV.

Maar terug naar TalentPlus. Super dat we zoveel werkzoekende hebben kunnen bereiken met onze vereniging TalentPlus binnen Twente. De toestroom van deze aspirant leden heeft een grote toegevoegde waarde naast de huidige leden.

Tot nu toe is het gelukt om elkaar te binden en boeien. Eigenlijk gaat het ook vanzelf want het werkt stimulerend. Het bevordert de creativiteit in het denken. Zodanig dat het past bij de persoonlijkheid met zijn ervaring en talenten. Het mooie is dat je je talenten, kennis en ervaring kan delen met anderen. Sterker nog, je komt bij TalentPlus achter talenten waarvan je niet wist dat je ze had.

Met andere woorden we kunnen elkaar verder helpen, ook met het openstellen van elkaars netwerken.

Persoonlijk vind ik het mooiste om te zien het ontwikkelingsproces van ieder binnen het groepsproces. Nieuwe leden zie ik soms sceptisch, afwachtend binnen komen en na een paar bijeenkomsten opfleuren doordat ze door de nieuwe input en steun van elkaar anders tegen situaties aankijken. Ze voelen herkenbaarheid en zien wat bij de ene niet lukt, bij andere wel lukt. Delen, delen, delen van ervaringen en talenten versterkt. En zeker ook bij de al wat langer zittende leden gaat er opnieuw een wereld open. In het collectieve bewustzijn ontstaan acties die waarschijnlijk anders nooit genomen kunnen worden.

TalentPlus is onmisbaar voor de oudere werkzoekende. 

De cirkel van de gedachte:

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken.

Blijf ik denken zoals ik altijd heb gedacht.

 

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht.

Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd.

 

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd.

Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan.

 

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan.

Blijf mij overkomen wat me altijd overkomt.

 

Auteur onbekend

Anneke Reitsma

Voorzitter TalentPlus Enschede


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff