In de ww breekt een mooie tijd aan om je te bezinnen!

In de ww breekt een mooie tijd aan om je te bezinnen!

Geplaatst op 05-11-2018  -  Categorie: 090 Twente

In de ww breekt een mooie tijd aan om je te bezinnen!

Jouw tijd in de ww is een mooie tijd om je eens goed te bezinnen. Het klinkt uit de mond van Marga Pieksma die al 17 jaar voor ´uitkeringsfabriek´ het UWV werkt, misschien een beetje vreemd. Maar zij spreekt uit haar hart. "Tijd is kostbaar voor iedereen", zegt ze oprecht in onze wekelijkse maandagochtend bijeenkomst van TalentPlus Twente in de bibliotheek van Hengelo.
Marga is adviseur intensieve dienstverlening bij het UWV. Zij helpt mensen bijvoorbeeld na een soms lange periode in de ziektewet weer aan het werk. "Wat kan ik nog?  Jouw talenten ontdekken, jezelf een spiegel voorhouden, wie ben ik eigenlijk?" Marga geeft workshops over deze onderwerpen. "Als je een baan hebt kom je niet aan bezinning toe. En wanneer je weer aan de slag bent kijk je er op terug op een mooie tijd in je leven." 
Met Marga was ook Ingrid Kosterink meegekomen. Zij adviseert al meer dan 13 jaar het UWV, geeft trainingen en organiseert evenementen. Zij zat zelf in de ww en kwam na wekenlang afwijzingen te ontvangen op sollicitaties tot het inzicht dat het ook wel iets minder snel mocht. Een periode van bezinning brak voor haar aan en dat deed haar goed.
Ze merkte op dat de werkloosheid in Twente de afgelopen jaren snel is gedaald van zo'n 15.000 mensen tot ongeveer 10.000 nu en dat meer tijd vrij komt om mensen te begeleiden naar werk. Maar ook online zijn er volop cursussen. Het UWV biedt workshops Vind een baan met sociale media, overtuigend solliciteren en een eigen bedrijf beginnen.
Op vragen van leden over de soms stroeve communicatie met mensen van het UWV adviseerde Marga via de zogeheten werkmap op www.werk.nl te schrijven met jouw begeleider. "Dat is het meest effectief", zegt Marga. "Het bericht wordt vaak meteen opgepakt." Marga merkt nog op dat veel mensen niet weten dat uitkeringsgerechtigden recht hebben op begeleiding.
Subsidies voor opleidingen keert het UWV tot een maximum van 2500 euro uit en alleen voor zogeheten krapteberoepen als timmerman en metselaar, banen in de ICT en zorg. "Daar is een potje voor van het Rijk."

img-3200-1


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff