Interview met Ingrida

Interview met Ingrida

Geplaatst op 01-11-2023  -  Categorie: Nieuws Hoofdbestuur  -  Auteur: Albert Scheffer

Een bericht uit de praktijk van Vereniging TalentPlus.

Bijgaand het interview met Ingrida, een deelnemer bij TalentPlus, die met een beetje ondersteuning van ons in de wekelijkse bijeenkomsten inmiddels al weer enkele maanden aan de slag is in een baan die perfect bij haar past.

"Hoe ben jij bij TalentPlus terecht gekomen?"

Via een werkadviseur van het UWV.

"Welke verwachtingen had je daarbij, en zijn die ook uitgekomen?"

Ik had geen sollicitatie ervaring; verwachtte hulp bij het opstellen van sollicitatiebrieven en vooral hulp en advies bij de keuze van een nieuw beroep. De hulp die ik gekregen heb was boven verwachting. De behulpzaamheid en de begripvolle houding van de overige deelnemers was boven verwachting.  

"Wat is jou het meest bijgebleven, in de maanden dat jij actief was binnen TalentPlus?"

Het actief meedenken van de andere deelnemers tijdens de wekelijkse bijeenkomsten is erg waardevol. De deelnemers helpen elkaar vanuit hun ervaringen of  kwamen spontaan op ideeën die ik goed kon gebruiken.  De Interactie tussen de deelnemers is erg inspirerend, ondersteunend en helpend.

"Welke tips zou jij aan werkzoekenden willen geven, die twijfelen of TP wel wat voor hen is?"/"Waarom zou je als werkzoekende 45-plusser met een HBO/WO  werk- en denkniveau deelnemer moeten worden bij Vereniging TalentPlus?"

Twijfel niet en neem deel aan de bijeenkomsten van TalentPlus. Er wordt gekeken naar jouw persoonlijke situatie, opleidingsachtergrond en vaardigheden. De gegeven adviezen zijn deskundig en erg praktisch, zodat je ze kan toepassen in de zoektocht naar een nieuwe baan.  Handige tips voor CV en het LinkedIn profiel helpen daarbij onmiskenbaar. Je leert veel van elkaar tijdens de bijeenkomsten. Erg leerzaam zijn de sollicitatie ervaringen van de andere deelnemers. Met de hulp van TalentPlus wordt je  - zeker weten- een goede sollicitant die sterk in zijn schoenen staat.  


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff