Je hart, laat je spreken!

Je hart, laat je spreken!

Geplaatst op 27-11-2018  -  Categorie: 090 Twente

Je hart, laat je spreken!

Ben je positief, dan ben je een aantrekkelijk mens. "Moeder Teresa zou nooit mee doen aan een demonstratie tegen oorlog, maar wel aan een actie voor vrede”, zegt Frank Rekers van 4Human. Hij spreekt deze maandag 26 november in een overvol bibliotheeklokaal bij TalentPlus Twente over de stap van een uitkering naar werken als zzp'er. Frank stimuleert mensen vooral hun passie te volgen. "Denk goed na. Wat is de volgende stap in mijn leven?" 

Eens was hij marinier en één van de momenten dat zijn leven veranderde was toen hij in het najaar van 2013 een uitnodiging kreeg om met een sloep van Rotterdam naar Londen te roeien. Het Korps Mariniers bestaat 350 jaar en wat is dan nog leuker om 350 kilometer te gaan roeien met je oud-collega's? De route gaat via Vlissingen langs het beeld van Michiel de Ruyter, de bedenker van de 'zeesoldaten', naar Londen. 

“Ik had 1000 en 1 reden om niet mee te doen aan de roeiestafette", zegt Frank Rekers. "Ik ben vader van vier jonge dochters, mijn vader en moeder hadden zorg nodig en ik was de enige thuis. Ik zou 2,5 jaar keihard moeten trainen. Dat doe je als je jouw hart laat spreken." Het doel van de estafette is geld ophalen voor zijn oud-collega's bij defensie met het stress-stoornis PTSS. "Je hart laat je spreken", motiveert Rekers het offer dat hij maakte. "De vervulling van een levensbehoefte is wat je kracht geeft.”

Frank 1 & 2

Rekers verkocht kopieerapparaten en voelde op een gegeven moment dat er een Frank 1 en een Frank 2 ontstond. De één was directeur Rank Xerox Zwolle en de ander was de privé-persoon Frank Rekers. Hij wijst er op dat hij destijds, en met hem veel anderen, allerlei excuses bedachten om maar geen keuze (een andere baan zoeken) te hoeven maken. Als je je hart volgt, heb je wat te verliezen." 

Toch nam Rekers heel bewust de sprong in het diepe. "Ik ga nu heel sterk op mijn intuïtie af. Wat voel ik?" En hij legt zijn hand op zijn maagstreek. "Een positieve houding is essentieel. Dan ben je van toegevoegde waarde ook voor jezelf."

Cursisten

Rekers laat zijn cursisten (veelal aspirant-zzp'ers) uit een lijst met 160 waarden 40 onderwerpen kiezen, die zij vervolgens verfijnen tot drie of vier kernwaarden. "Dat is jouw identiteit. Dat moet duidelijk in jouw sollicitatiebrief staan." 

Rekers wijst er tot slot op dat de meestgelukkigemensen zzp'ers zijn en dat zij, als zij begeleiding krijgen, voor 89% na vijf jaar nog actief zouden zijn. Dit percentage ligt bijna veertig procent lager als zij helemaal op eigen benen staan. Ongeveer de helft van de zzp'ers heeft zich na vijf jaar al weer uitgeschreven bij de Kamer van Koophandel, aldus Rekers. 

Zie: https://www.4human.nl/zzp/

HetUWVbiedt voor informatie voor mensen die overwegen een eenmanszaak te beginnen op: 

Zie ook https://youtu.be/YqYCpvb6eIk

img-3389

img-3394


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff