Je paspoort naar je droombaan

Je paspoort naar je droombaan

Geplaatst op 15-02-2022  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero
Jan Brunninkhuis van Viaster presenteerde een enthousiast verhaal afgelopen maandag bij TalentPlus Twente in Hengelo. Zijn boodschap: als je regelmatig je kennis bijspijkert, je hart volgt en steeds weer wat bijleert, blijf je altijd aantrekkelijk voor de arbeidsmarkt.
Het platform Toekomst van Arbeid adviseert de regering onlangs al in te zetten op gratis geld voor een leven lang leren of liever: een leven lang ontwikkelen. Zie: www.toekomstvanarbeid.nl

Regering
Sommige ondernemers lopen vooruit op dat nieuwe regeringsbeleid en bieden nu al bijscholing aan. Jan Brunninkhuis ontwikkelde met twee partners een zogeheten Skillspaspoort, waarin al je competenties staan. Saxion Hogescholen publiceerde ook over zo'n skillpaspoort begin 2022. Zie: https://www.saxion.nl/nieuws/2021/01/een-leven-lang-ontwikkelen-waarom-het-skillspaspoort-het-traditionele-cv-gaat-overstijgen

CV
"Dit zou een goede vervanger van het traditionele CV kunnen worden", verwacht Jan Brunninkhuis. Hij verwijst in zijn presentatie naar het rapport Vrij reizen over de Nederlandse arbeidsmarkt.
https://www.instituutgak.nl/onderzoek/kennisbank/vrij-reizen-over-de-nederlandse-arbeidsmarkt/

Positief
De aanwezigen van TalentPlus waren positief maar kritisch gestemd over de komst van een dergelijk Skillspaspoort. Zij verwachten dat dit helpt bij een snellere herintreding van werkzoekenden boven de 45 jaar. "De eerste kleine stappen zijn gezet in een proces waar werkend Nederland baat bij heeft", besloot Jan Brunninkhuis.
#talentplus #arbeidsmarkt #ikzoekwerk

 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff