kijk recht in de lens!

kijk recht in de lens!

Geplaatst op 11-03-2019  -  Categorie: 500 Groningen

 

       Hoe pitch ik mijzelf in een video?     

kridl01

 “ kijk recht in de lens!”

Op woensdagochtend 20 februari 2019 kwamen Coen de Groot en Jered Camron van PhoenixxVideo op onze vertrouwde locatie Het Poortershoes een workshop geven over dat onderwerp. In principe hebben 50 +ers een achterstand bij het solliciteren, statistieken beamen dat. Voor onze leden aanleiding kennis te nemen van het video-pitchen.

In een boeiende workshop werd ons uit de doeken gedaan waarom een videopitch meer kansen biedt bij het solliciteren. Je springt er bovenuit, maakt een betere indruk, de pitch blijft hangen en een pitch is veel persoonlijker. Dit werd gestaafd met enkele voorbeeld-pitches, waaronder die van Wim Krol. Hij was op het afgelopen werkfestival op het SuikerUnie terrein  naar Coens stand gekomen en had een videopitch laten maken. Wij kregen duidelijke hints hoe we een gestructureerde videopitch zouden kunnen maken en er werd gewezen op de do’s en de dont ’s bij het realiseren van de video.

Daarna gingen wij in groepjes elkaars pitch op beeld zetten met de smartphone. Keep calm and have fun! 

Bij deze exercitie kwamen er een aantal aspecten naar boven: even een video maken door zelf met de smartphone in de hand een pitch te maken zal kwalitatief waarschijnlijk geen voldoende halen. De cameraman moet weten wat hij doet, en het verhaal dat je vertelt, moet zo naturel mogelijk overkomen. Dat was (nog) niet helemaal gelukt. Gelukkig bleven wij kalm en hadden er wel plezier in.

kridl02

Wim bedankt Jered en Coen voor hun presentatie.

Voor ons:  in principe kan het verhaal van ons smoelenboek dienen als start voor een pitch.

Meer info over Phoenixxvideo: info@phoenixxvideo.

Heet van de naald(bron: Trouw 4-3-19): Werkloos en 50+? Presenteer je!


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff