LinkedIn werkt wel! Baarlo, 16-2-2018

LinkedIn werkt wel! Baarlo, 16-2-2018

Geplaatst op 16-02-2018  -  Categorie: Home  -  Auteur: Edward Wezenberg

LinkedIn werkt wel! Baarlo, 16-02-2018

Afgelopen Kerst heb ik m’n LinkedIn profiel op de schop genomen. We hebben het tegenwoordig allemaal (althans zouden het inmiddels allemaal moeten hebben) een LinkedIn profiel. LinkedIn is een gratis online sociaal netwerk gericht op professionals met 500 miljoen! inschrijvers. Op mensen die werken dus dan wel werk zoeken.

Zo ook ik. Maar het gaat niet om werk zoeken, het gaat om werk vinden. En dan moet je dus ook gevonden worden. En dat vinden doen tegenwoordig computers voor ons. Dat is handig, maar daar moeten we niet altijd even blij om zijn. Want computers zijn in wezen domme dingen. Die doen alleen wat hen is opgedragen (voorlopig tenminste nog wel).

Bij zoekopdrachten die ze van headhunters, jobbureaus, brokers, detacheerders enz. krijgen, kijken deze alleen naar de vooraf ingegeven termen. Dan moet je als werkzoekende dus van te voren goed nadenken over wat je in je profielkop zet. Ik had als eerste staan “beschikbaar” en nog wat andere dingetjes die een zoekmachine dus niet ziet. En als hij deze niet ziet, word je niet gevonden en belt niemand je op voor een leuke functie. En dat is balen!

Hierover met onze TalentPlus deskundige, voorzitter Aart Tempelman, gesproken en samen met hem mijn profiel aangepast.

En wat denk je? Ik heb inmiddels een opdracht bij een pensioenfonds op het gebied van privacy en heb al 2 sollicitatiegesprekken en 3 telefoontjes met andere opdrachten moeten afzeggen.

Het werkt dus, het heeft voor mij gewerkt en dat kan ook voor jou!

Edward Wezenberg, secretaris TalentPlus


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff