Maak gebruik van de kracht van oudere werknemers!

Maak gebruik van de kracht van oudere werknemers!

Geplaatst op 30-08-2018  -  Categorie: Home  -  Bron: www.op-vollekracht.nl

Mini Seminar vrijdag 5 oktober 2018, 13:00 – 17:30 uur

DE REIS NAAR MEESTERSCHAP

Aandacht voor de vitaliteit van oudere werknemers. Speciaal voor managers en HR-professionals organiseren we een Mini Seminar, gericht op de vitaliteit van oudere werknemers. We zien dat veel organisaties worstelen met de inzet en flexibiliteit van deze vaak grote groep ouderen. In een flitsend programma presenteren we de nieuwste inzichten uit recent onderzoek en succeservaringen uit de praktijk. Deze dag geven we antwoord op wat organisaties kunnen doen om oudere werknemers gelukkig, trots, vitaal en productief te houden of te laten zijn. En hoe kunnen leidinggevenden effectief leiding geven aan verschillende generaties?

Iedereen zal de pijnpunten herkennen:

• Voor de ouderen: De snel veranderende wereld, hoge prestatie-eisen, scepsis door de vele reorganisaties. Metaalmoeheid en gevoel van achterstand in de digitale wereld “ik zit m’n tijd wel uit” en “ik moet nog vier jaar”.

• Voor de organisatie: Ouderen zijn niet flexibel, ze zijn “remmers in vaste dienst”. Bij elke verandering is veel weerstand en de prestaties lopen terug.

• Voor de leidinggevenden: Te hoge werkdruk en prestatie-eisen maken het moeilijk voldoende tijd vrij te maken voor de ouderen. Een blijvend gevoel om te werken in een spagaat van: leidinggeven aan oude én jonge medewerkers, het ontwikkelen van mensen én prestaties, meten van resultaat én aandacht voor zingeving en vervulling.

• Voor HR: Hoe zet ik een goed beleid neer voor deze groep, hoe krijg ik de directie hierin mee, en vooral: hoe kan ik de leidinggevenden helpen met deze spagaat om te gaan?

Programma

11.00 Extra: Ochtendprogramma. Ontvangst in de gastenkeuken van de oude pastorie met koffie en gebak, wandeling in ongerepte natuur van de uiterwaarden, lunch in de kloostertuin. Geen tijd?? Gun jezelf de ruimte!! 13.00 Inloop, koffie en thee in de gastenkeuken of in de kloostertuin

13.30 Start programma, inleiding, wat is het issue, herkennen van pijnpunten en behoeftes van de organisaties en HR -deelnemers, interactieve dialoog

14.00 Aart Bontekoning, onderzoeker en auteur, vertelt over zijn onderzoek naar generaties: “De toekomst van de vele vergrijzende Nederlandse organisaties is afhankelijk van de jeugdigheid van alle werkende generaties. Een belangrijke vraag is dan ‘hoe kunnen we ervaren senioren helpen die jeugdigheid bij zichzelf op te wekken’. De potentie hebben ze, maar hoe boor je die aan? Vanuit een generatieperspectief worden verrassende antwoorden zichtbaar”.

14.45 Ervaringen uit de praktijk. Cases, knelpunten en oplossingen die werken.

15.30 Pauze

15.50 Ruud Laan, HR-manager Koninklijke Boon Edam licht toe hoe Boon Edam werkt met generaties. Koninklijke Boon Edam is een Nederlands bedrijf dat wereldwijd actief is met de productie van draaideuren en beveiligingstoegangen. Als antwoord op de veranderende maatschappij en de manier waarop we (samen) leven is Duurzame Inzetbaarheid bij Boon Edam omgedoopt tot BE Ready!, oftewel Boon Edam Ready!. Aansluitend gesprek met de deelnemers.

16.30 Welke interventies zijn nodig en beschikbaar?

17.00 Afronding

17.00-17.30 Borrel in de gastenkeuken of kloostertuin Volle Kracht, wie zijn wij? Volle Kracht is een coöperatie van 4 professionals, die bedrijfsleven en overheid ondersteunt bij het creëren van betrokkenheid, verantwoordelijkheid en duurzaam resultaat.

Zie voor meer informatie en aanmelden: www.op-vollekracht.nl. We zien uit naar een nadere kennismaking en leggen graag uit wat we doen! Henk ten Horn, Jacobien Geuze, Jolien Geursen en Leo Kind.

Locatie: De Terp van Hellouw, Waalbandijk 57, Hellouw

Welkom in het eeuwenoude kerkje boven op de Waaldijk in de West Betuwe Datum: De reis naar Meesterschap voor medewerkers start in januari 2019 Het Mini Seminar is op 5 oktober 2018 van 11.00 uur tot 17.00 uur Kosten: € 240, = pp. Bij start in de morgen inclusief lunch € 270, =, beiden ex btw.

Wilt u ook dat mensen graag bij uw bedrijf werken, hun potentie benutten en trots zijn op wat ze doen? Dat vraagt wakkere stevige leiders en zelfbewuste medewerkers. Volle Kracht helpt uw organisatie hierbij.

 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff