Oudere werknemer prima coach

Oudere werknemer prima coach

Geplaatst op 06-07-2022  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

Mensen op leeftijd hebben veel kennis en ervaring die waardevol zijn voor een organisatie. Dat zei Thijs Wansink van de De Sekisui Kasei groep Europa in Almelo bij de meeting van TalentPlus Twente in Hengelo. "Oudere werknemers vormen goede coaches voor jonge medewerkers." 
Solliciteren

Thijs Wansink vermoedt dat senioren beter via een netwerk met een nieuwe werkgever in contact komen dan te solliciteren via brieven. Thijs Wansink is deels opgeleid in Japan en had in Almelo goede begeleiding van de oud-directeur, die lange tijd zijn mentor was.  Een stage in Japan geschiedt na een selectie uit kandidaten, vertelde hij. 
overleg
Multinational
Thijs Wansink  is verantwoordelijk voor zo'n 4000 medewerkers verspreid over 13 vestigingen in Europa. De Sekisui Kasei groep,waarin hij Europa vertegenwoordigt, telt wereldwijd circa 130.000 medewerkers (omzet 180 miljoen euro). Hun activiteit is 'expanderen van plastics voor grote toepassingen'. Het gaat om halffabrikaten, die de koper gebruikt voor coatings, lakken, schuimen, cosmetica, auto-onderdelen en voedselverpakkingen. 
Almelo kent een vestiging die dag en nacht bereikbaar is. Het is de hoofdvestiging van Sekisui Kasei Europa. Het bedrijf is trots op het Lange Termijnplan, gemaakt op basis van een 60 jaren plan. De directie wil stoppen met materiaal gemaakt van fossiele brandstoffen. Onder het motto Our planet, our tomorrow streeft het bedrijf er naar om in 2035  75% regenereerbare producten te maken. 
In de vestiging in Almelo werken 55 personen, plus expats die met name onderzoek doen. Het fijn polymeren additief is een specifiek product, waar geen brede kennis van is. Zie ook:
http://www.sekisuikasei.com/en/


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff