Statutenwijziging Vereniging TalentPlus

Statutenwijziging Vereniging TalentPlus

Geplaatst op 18-05-2023  -  Categorie: Nieuws Hoofdbestuur  -  Auteur: Albert Scheffer  -  Bron: Albert Scheffer

Zoals in de nieuwsflits van Willem Verhagen, onze penningmeester, al aangekondigd zijn de statuten van onze vereniging per 10 mei 2023 gewijzigd.

Aanleiding daarvoor waren meerdere:

  • De oude statuten waren niet meer conform de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) van 1 juli 2021, waarin nieuwe regels voor het bestuur van de rechtsvormen vereniging, stichting, coöperatie of onderlinge waarborgmaatschappij zijn vastgelegd.
  • De oude statuten waren een belemmering om een ANBI-status aan te vragen. Iets waarvan onze leden aangeven dat daar behoefte aan is. Tevens is daarmee een obstakel weg genomen voor het aanvragen van subsidies.
  • Hoe we nu werken en georganiseerd zijn als vereniging sloot deels niet meer aan op datgene wat in de statuten van 2015 beschreven was.
  • Op meerdere punten hebben we andere inzichten gekregen, die ook een wijziging van veel artikelen noodzakelijk maakten.

Na uitgebreide interne discussies hebben we – ondersteund door adviseurs van Sesamacademie – de huidige statuten vorm kunnen geven. Na de screening door notariskantoor Tap & VanHof  te Lochem kon dan eindelijk vanmorgen de handtekening onder de definitieve versie gezet worden.

De volgende stap is nu de aanpassing van ons Huishoudelijk Reglement, wat een sterk vereenvoudigd versie zal zijn t.o.v. de laatste versie.

Wil je meer weten neem dan gerust contact op met het bestuur via het contactformulier.

 

Met vriendelijke groet,

Albert Scheffer

Voorzitter Vereniging TalentPlus


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff