TalentPlus in de Transport wereld.

TalentPlus in de Transport wereld.

Geplaatst op 22-06-2023  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Franc Soetekouw  -  Bron: Marcel Hamberg

TalentPlus Twente heeft een bezoek gebracht aan Bolk Transport in Almelo.


Op de Slingerbeurs in Almelo werden de eerste contacten gelegd en werd TalentPlus uitgenodigd voor een bezoek aan dit bedrijf. Op 1 juni werden we verwelkomt door Ingmar Busscher in het hoofdkantoor van Bolk. Zij gaf een presentatie van het bedrijf over de drie hoofdgebieden waar Bolk actief is: Container vervoer, huifvervoer en speciaal transport. Zij vertelde ook over ook opslag en distributie die Bolk verzorgt voor een select aantal klanten. Bolk is bovendien deelnemer in de container overslag Combi Terminal Twente, die eigen op- en overslagterminals heeft in Almelo, Hengelo en Rotterdam voor vervoer over water.


Het bedrijf, ooit in 1934 begonnen als firma Looms & Bolk, bestaat ruim 80 jaar en heeft een grote vloot van eigen vrachtauto’s (trekkers) en een zeer uitgebreid scala aan trailers. Het onderhoud van het materiaal wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd in de eigen Bolk werkplaats. Bij de presentatie kregen we ook een mooie video te zien hoe Bolk het speciaal transport over de weg van zeer lange windmolen wieken uitvoert.


Bolk is werkzaam in Nederland en door vestigingen in Oostenrijk, Roemenië, Frankrijk, Zweden, Duitsland en Ierland heeft zij ook grote internationale expertise in uitvoering van internationaal transport en alle regelwerk wat daarbij komt kijken. De circa 400 chauffeurs werken over het algemeen al meerdere jaren voor het bedrijf en eventuele vacatures worden redelijke snel gevuld doordat Bolk een aantrekkelijke werkgever blijkt te zijn. Bolk is een stabiel en innovatief transportbedrijf en met uiteenlopende activiteiten, opdrachtgevers en samenwerkingen.
We sloten af met een rondleiding over het terrein rond het Bolk hoofdkantoor en daarbij hebben we de opslag van speciaal materiaal en enkele bijzondere trailers mogen bewonderen.


Onze hartelijke dank gaat naar Ingmar Busscher van Bolk Transport voor de mooie en interessante lezing en rondleiding.

20230601-103244


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff