Toastmasters bij TalentPlus Apeldoorn : Zonder zenuwen solliciteren.

Toastmasters bij TalentPlus Apeldoorn : Zonder zenuwen solliciteren.

Geplaatst op 17-09-2019  -  Categorie: 025 Apeldoorn  -  Auteur: Anieta Scholten

Toastmasters bij TalentPlus Apeldoorn : Zonder zenuwen solliciteren.

Op maandag 22 juli hebben Anieta Scholten en Anneke Tijmensen een workshop gehouden bij TalentPlus. 'Zonder zenuwen solliciteren' heeft veel overeenkomsten met ‘ zonder zenuwen een toespraak houden’, en dat is waar Toastmasters international zich o.a. bezig houdt. Bij Toastmasters, met clubs in Apeldoorn, Epe, Zwolle, Deventer, Amersfoort, Elst, Enschede etc., kun je leren speechen, vrijer worden op een podium, zelfvertrouwen krijgen of verbeteren  en leiderschapsvaardigheden oefenen

Anieta en Anneke vertelden over hun motieven om aangesloten te zijn bij Toastmasters. Anneke  vertelde dat het oefenen bij Toastmasters haar heeft geholpen bij sollicitaties.

De gebruikelijke 'Tour d'horizon' werd gedaan, maar dan op zijn Toastmasters! In maximaal 7 minuten kon iedereen vertellen over de recente sollicitatie-activiteiten.Het was toch even wennen om te weten dat je gestopt wordt als je te lang praat.   

 

Bij Toastmasters wordt er ook altijd een improvisatierondje gedaan en dat betekent dat onvoorbereid een kort praatje moet houden over een onderwerp dat je ter plekke voorgeschoteld krijgt. Ook hier kregen de Talentplussers de mogelijkheid om ervaring op te doen.

Omdat het in de bovenruimte bij Foenix bijna net zo warm was als buiten werden het warmte-gerelateerde onderwerpen. Bijvoorbeeld:

 

Je staat in de file op weg naar het strand. Het is echt verschrikkelijk warm. Je kunt geen kant op en het ziet er naar uit dat je nog wel een paar uur vast staat met je mede-weggebruikers. Gelukkig heb je wel een heleboel drinken en eten mee (een hele caravan vol). Wat doe je?

of:

Je bent zonnebankenverkoper en je hebt als werkgebied de Sahara. Hoe verkoop je de zonnebanken aan de Bedoeïnen?

Tot slot werden er nog een aantal parallellen getrokken tussen Toastmasters en sollicitatie-activiteiten, zoals welke kleding draag je, je verhaal warm en beeldend maken, positief denken en  probeer datgene wat je vertelt dichtbij jezelf houden.


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff