Het uitwisseling jong talent komt nu weer op gang na corona.

Het uitwisseling jong talent komt nu weer op gang na corona.

Geplaatst op 15-02-2022  -  Categorie: 090 Twente  -  Bron: Marcel Tettero
Jonge studenten in 120 landen uitwissen. Daarover vertelde Jimmy van Santen onlangs bij TalentPlus Twente in Hengelo. Jimmy van Santen werkt de netwerkorganisatie AIESEC in Enschede. Deze organisatie biedt bedrijven de mogelijkheid om jong talent van over de hele wereld binnen te halen voor stages van 6 tot 18 maanden.

Uitleg AIESECVan Santen legde uit dat door met AIESEC samen te werken, de organisatie ondernemers toegang biedt tot een grote pool van innovatief talent. Een team verzorgt het hele proces voor het inhuren van een internationale trainee voor bedrijven. Denk daarbij aan het regelen van de huisvesting, visa, coaching op persoonlijke ontwikkeling en sociale activiteiten voor de trainees, aldus Van Santen.

Ook helpt AIESEC studenten van de Universiteit Twente aan stages in het buitenland. Door corona heeft het werk de afgelopen twee jaren op een laag pitje gestaan. Maar nu wil deze verening het werk weer oppakken. AIESEC telt grote sponsoren zoals de Grolsch. Zie: https://aiesec.nl/partner/

 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff