Veel meer contact dan bij Soweco

Veel meer contact dan bij Soweco

Geplaatst op 25-06-2022  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Almelo, Tubbergen, Twenterand en Wierden. Daarvoor zet zich een nieuwe organisatie in. Ontplooj helpt de vier gemeenten bij de invulling van hun sociale verplichtingen.

Maud van Geel van Ontplooj presenteerde onlangs 'haar' bedrijf bij TalentPlus in Hengelo. Nadat Soweco ophield ontstond deze nieuwe samenwerking van gemeentes in de regio die de Wet sociale werkvoorziening en de Participatiewet uitvoert.

Steun

Ontplooj nam bij de start, een half jaar geleden, de medewerkers van de Soweco over en zit in een gebouw van de oude Soweco. Ontplooj is er voor iedereen die steun nodig heeft om weer aan het werk te kunnen. De gemeenten verwijzen mensen door naar Ontplooj.

Leerwerk

Voor een terugkeer in het arbeidsproces zijn er 2 mogelijkheden; via een leerwerktraject of via werk. Een tekort aan kennis bij iemand pakt Ontplooj samen met de UWV aan. Mensen moeten weer 'passend' worden voor de arbeidsmarkt. Ontplooj biedt werk aan binnen haar eigen bedrijf en bij een ander bedrijf, in de productie en assemblage,schoonmaak en catering. Hiervoor halen zij opdrachten binnen.

Loonsubsidie

Als een medewerker door fysieke of sociale beperking niet volledig inzetbaar is kan een toekomstige werkgever loonsubidie krijgen. Ontplooj telt een gecertificeerde expert om de loonwaarde meting te doen voor bepaling van de loonsubsidie.

Contact

Maud merkte naar eigen zeggen dat in de nieuwe opzet er veel meer contact is met onder meer personeelszaken van de gemeenten dan voorheen. Dat werkt veel beter. Soweco kende sturing vrijwel alleen vanuit de wethouders. Het vertrouwen en de bereidheid tot samenwerken met deze gemeentes is de afgelopen tijd sterk gegroeid.

Maud van Geel van Ontplooj

Maud van Geel van Ontplooj vertelt dat het beter gaat met de invulling van de sociale verplichtingen.


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff