Vergroten effectiviteit op je werk is mijn kracht

Vergroten effectiviteit op je werk is mijn kracht

Geplaatst op 19-06-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero

'Vergroten effectiviteit op je werk is mijn kracht'


Een uiterst nuttige workshop van Liane van Dijkhuizen (Smart Organized) maakte onlangs op een maandagochtend veel indruk op leden van TalentPlus Twente in de bibliotheek van Hengelo. Zij maakte tot grote tevredenheid van de leden in enkele uurtjes veel duidelijk over het goed en effectief gebruiken van bijvoorbeeld je digitale agenda en de indeling van je werk- en vrijetijd in zijn algemeenheid. En ze gaf inzicht in wie je bent of beter gezegd: welk type mens je bent. "Ben je een blauw persoon of toch meer rood", vroegen we elkaar na afloop van de interessante presentatie.


Plannen & Organiseren heette de leuke presentatie van een Liane van Dijkhuizen van Smart Organized in Goor. We ontmoetten haar op de Slingerbeurs in Hengelo waar zij, na een kennismaking, toezegde een presentatie te willen geven bij TalentPlus in de bibliotheek van Hengelo. Dit was één van de matches of uitwisseling van diensten, die we in Almelo sloten. Van Dijkhuizen vertelt graag te werken met groepen mensen. Het organiseren van werk en het vergroten van effectiviteit is haar kracht, onder meer door inzicht te geven in gedrag en communicatie van een persoon. Maar ze houdt er vooral van praktisch aan de slag te gaan. Dus laptops gingen open en smartphones en Ipads aan.


De opgeruimde Liane van Dijkhuizen helpt iedere deelnemer die dat nog niet heeft, een handtekening aan te maken in de mail, zodat je elke uitgaande post automatisch je gegevens meeneemt, zoals het mailadres, je site en je telefoonnummer. Liane van Dijkhuizen zegt dat succesvolplannen alleen kan als je voldoende inzicht hebt in je taken. Wat is belangrijk en wat niet? Met kleuren kun je dit aangeven, rood voor belangrijk en groen voor minder belangrijk bijvoorbeeld. Vergeet niet je privé verplichtingen als kinderen ophalen, afwijkende uren en vrije dagen op te nemen in je digitale agenda.


Maar Liane van Dijkhuizen vraagt ook aandacht voor je overige taken, die tussendoor komen bijvoorbeeld uit vergaderingen, e-mail en verzoeken van collega's. Maar goed je doel in het vizier houden en focussen waren misschien wel haar belangrijkste adviezen. Na afloop kwamen de aanwezigen tot de conclusie een zeer waardevolle ochtend te hebben gehad en als dat goed is kwam dit ook tot uiting in een evaluatieformulier die we konden invullen.

 lianevandijkhuizen

Foto en tekst: Marcel Tettero


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff