Voorzitter Talentplus in maandblad Maak een punt met je leeftijd

Voorzitter Talentplus in maandblad Maak een punt met je leeftijd

Geplaatst op 15-12-2017  -  Categorie: Home  -  Auteur: DMW Groep

AAN HET WOORD: AART TEMPELMAN, VOORZITTER TALENTPLUS NEDERLAND

TalentPlus is een ( non-profit) vereniging waar werkzoekende professionals 45+ers op HBO/WO niveau elkaar ondersteunen in het vinden van een baan of het starten van een eigen onderneming.

TalentPlus richt zich primair op de oudere werkzoekende met afstand tot de arbeidsmarkt die onvrijwillig in de positie zonder baan is gekomen en met een steuntje in de rug in wekelijkse besloten bijeenkomsten zich voorbereid op het vinden van passend werk of het starten van een eigen onderneming met voldoende opdrachten.   

 

TalentPlus is een vereniging en heeft één of méér afdelingen in elf van de 12 provincies.

De wekelijkse bijeenkomsten met gelijkgestemden biedt de deelnemer de kans die dingen uit z’n beroepsleven te verstevigen waar hij of zij goed in is en enthousiast van wordt en is sterk gericht op het beantwoorden van de vragen “Wie ben Ik”, “Wat kan ik”, en “Wat wil ik”  Kortom:  Wat heb ik te bieden”. Elkaar coachen, scherp houden en blijvend motiveren om onderscheidend te worden in de moderne arbeidsmarkt.

 

TalentPlus heeft maar één doel: participatie op de arbeidsmarkt. Op korte termijn een nieuwe baan of voldoende opdrachten als zelfstandig ondernemer.

Velen belanden in een ”zwart gat” indien ze met werkloosheid worden geconfronteerd. Het zelfvertrouwen loopt een deuk op. Door het benoemen van jouw belangrijkste competenties en vaardigheden verhoog je het zelfvertrouwen. Dit wordt door het groepsproces verder versterkt. Kort kunnen  uitleggen waar je goed in bent en hoe je zaken oplost.  In een vertrouwelijk sfeer en met respect voor elkaar. Daar gaat het om.

 

De TalentPlus bijeenkomsten zijn niet vrijblijvend: Er wordt van een ieder een actieve bijdrage verwacht tijdens de bijeenkomsten,  onder het motto  “Halen en brengen”  

Belangrijk hierbij is: Hoe kan ik mijn netwerk inzetten om de ander te helpen. Maar ook, hoe koppel ik deelnemers met een beperkt netwerk aan personen met een groot netwerk?

Tijdens de bijeenkomst passeert een mix aan groepsdiscussies, ervaringen uitwisselen, elkaar motiveren, tips over het maken van een CV, inzet van social media en workshops en presentaties van deskundigen. Ook is het mogelijk je CV en social media kanalen zoals bijvoorbeeld  LinkedIn eens goed onder de loep te laten nemen door de groepsleden. Op een positief-kritische manier werk je zo aan je imago als werkzoekende, op een heel verfrissende manier en geholpen door alle kennis die binnen TalentPlus aanwezig is. Wat kan ik van een ander leren en hoe kan ik dit inzetten om m’n eigen kansen te vergroten.

 

 

Voor werkgevers biedt TalentPlus gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers.  Medewerkers met HBO/WO werk- en denkniveau met veel kennis en ervaring in uiteenlopende branches.

Deelnemers van TalentPlus zorgen ervoor dat ze met hun ervaring, kennis en kunde goed toegerust de arbeidsmarkt opgaan. Ze weten wat ze willen en kunnen. Hun leeftijd is hun PLUSPUNT!


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff