Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen?

Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen?

Geplaatst op 31-10-2018  -  Categorie: 500 Groningen

Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen?

Op woensdag 24 oktober verzorgde Jacqueline Oosterwijk een inspirerende ochtend bij ons in het Poortershoes. De rode draad door haar presentatie was ‘Laat je niet leiden door als ik maar een baan heb’. Als je weet waar je kracht ligt dan laat je dat in je sollicitatiegesprek ook blijken!

Jacqueline gebruikt de kernkwadranten van Daniel Ofman (kernkwaliteiten, valkuilen, allergieën en uitdagingen) in de zoektocht naar de specifieke kracht in jezelf. Wie ben je? Waar ben je goed in? Waar erger je je aan? Wanneer voel je je kwetsbaar? Allemaal belangrijke vragen, waarbij de antwoorden je kunnen helpen je op een goede en realistische manier te profileren.

Het is belangrijk om een onderscheid te maken in kwaliteiten (duidelijke karaktereigenschappen), talenten (vaardigheden die je kunt oefenen) en competenties (bekwaamheden om iets uit te voeren, deze zijn aan te leren). Jacqueline vergeleek dit met de profvoetballer: ook al is iemand nog zo goed, hij of zij zal de talenten moeten oefenen om op hoog niveau te kunnen spelen. Dit niveau bereik je niet vanzelf.

De TalentPlus-leden werden uitgenodigd met elkaar voorbeelden te delen van wat zij zagen als hun kernkwadrant en wat opviel in hun eigen kwadrant. Mooi was om juist hele tegengestelde kwadranten naar voren te brengen.

De ochtend werd afgesloten met het voorbeeld van het begin van de ochtend: de foto van oud-staatssecretaris van Veiligheid en Justitie, Fred Teeven, die een lijnbus bestuurt: doe het werk dat dicht bij je ligt, en pas het ergens in. Weer een inspirerende ochtend!

joosterwijk


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff