Wijngaard

Wijngaard

Geplaatst op 13-10-2021  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Hamberg


Ambassadeurs vergroten netwerk Talent Plus Twente.

BENTELO - TalentPlus Twente gaat een werkgroep ambassadeur vormen, waarmee het nog beter kan netwerken dan nu al het geval is. TalentPlus Twente wil 45-plussers op HBO/WO-niveau een duwtje in de rug geven, om terug te keren in een passende werkkring.

Probleem is dat werkgevers bewust en onbewust voor jonge mensen, soms net afgestudeerden, kiezen wanneer er een vacature is. Maar vaak zijn deze jonge mensen al na 2 jaar vertrokken tot grote frustratie van de werkgever, terwijl oudere werknemers vaak trouw blijven aan hun werkgever, niet alleen omdat zij geen zin meer hebben om nog eens te moeten verhuizen.

wijngaard3

Wijngaard
Bijna 20 leden en ambassadeurs van TalentPlus Twente kwamen vrijdagavond 8 oktober bijeen in Wijngaard Hof van Twente in Bentelo om elkaar soms voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis te mogen ontmoeten. Iedereen kreeg groen licht van Ilse Visscher mede-eigenaresse van Wijngaard Hof van Twente in Bentelo bij de controle van de qr-code.

wijngaard5

Zoom
Voorzitter Marcel Hamberg van TalentPlus Twente stelde voor aan een aantal oud-leden regelmatig contact met elkaar te blijven houden, desnoods via de goed ingeburgerde internetmeetings via Zoom of Teams. Sommige oud-leden hebben de afgelopen maanden snel weer werk gevonden of zijn een studie begonnen. Anderen werken als zzp'ers en part-time voor een te klein aantal uren per week om er van te kunnen leven.

Belangrijk
Binnenkort doet Marcel Hamberg een voorstel via e-mail aan de oud-leden bijvoorbeeld een avond in de maand een agenda te bespreken met nieuwe sprekers, ervaringsdeskundigen, voorlichters van overheden, bestuurders en vooral ook oud-leden. "Vooral blijven netwerken is belangrijk", weten bestuursleden Marcel Hamberg en Jan Kleinjan van TalentPlus Twente uit ervaring.

Vooroordelen
TalentPlus is een vereniging die in heel Nederland actief. De leden willen vooroordelen onder werkgevers over oudere sollicitanten met kracht tegenspreken. 45-Plussers leven stabiel, hebben veel levenservaring, hebben hun kinderen soms al op eigen benen staan, zijn geduldig en honkvast. Dat voorkomt veel hoofdpijn en frustraties voor werkgevers. Uit allerlei onderzoek blijkt dat jonge mensen sneller scoren bij een vacature dan 45-plussers. TalentPlus zoekt voor het wegnemen van vooroordelen aandacht bij landelijke en lokale overheden, UWV en werkgeversorganisaties.


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff