Worstelen met gêne en belangst

Worstelen met gêne en belangst

Geplaatst op 22-01-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Marcel Tettero  -  Bron: Claudia Bouwens

Worstelen met gêne en belangst

 

Veel afzeggingen, sommigen zijn ziek of hebben gewoon geen tijd deze maandagochtend. Toch zit de vergaderruimte van TalentPlus Twente weer tjokvol in de bibliotheek van Hengelo. Vier nieuwe gezichten mochten we deze week welkom heten.

Een chefkok die na een auto-ongeluk zijn beroep niet meer kan uitoefenen, een ICT-specialist die in conflict kwam met zijn baas en een administratief medewerkster die al jaren 'bij de deur loopt' na een bezuinigingsronde van de directie, het zijn slechts enkele voorbeelden van de achtergronden van de nieuwe belangstellenden voor de wekelijkse bijeenkomst van TalentPlus Twente. 

Gêne

Belangrijkste onderwerp van gesprek was de evaluatie van het bezoek van het Belmeisje aan TalentPlus Twente, precies een week eerder. Anneke Reitsma constateerde dat veel mensen worstelen met gêne om de telefoon te grijpen en een directeur van een bedrijf te bellen. "Zit de CEO daar wel op te wachten", vroeg een bezoekster van de workshop zich af. "Het gaat niet om een sollicitatiegesprek maar om het maken van een afspraak voor een vakinhoudelijk gesprek. Je wil het bedrijf binnen zien te komen", concludeerde een ander. 

Inge van Garling viel met haar bezoek aan de bijeenkomst van het Belmeisje met de neus in de boter. Zij kreeg een afspraak bij het bedrijf dat op haar wensenlijstje stond. Inge gaat er vol zelfvertrouwen naar toe, want, zo leerde het Belmeisje, jullie zijn gelijkwaardige partners. Jullie willen immers meer van elkaar weten voordat je zaken met elkaar doet.

Waardevol

Anneke vond de adviezen van het Belmeisje zeer waardevol. Zo zou glimlachen aan de telefoon niet zichtbaar maar zeker wel goed hoorbaar zijn aan de andere kant van de lijn omdat je hoort dat iemand gewoon lekker in zijn of haar vel zit.

Kletskoppen

"Stuur ook niet zomaar je cv op", weet Anneke nu. "Je wilt immers eerst een gesprek om te kijken of het bedrijf waar je misschien bij gaat solliciteren, bij je past." Inge gaat in elk geval na de ontmoeting met Claudia Bouwens (het Belmeisje) vol vertrouwen op gesprek bij haar mogelijke, nieuwe werkgever. Om het ijs te breken neemt ze een grote doos van haar zelf gebakken kletskoppen (koekjes) mee.

 belmeisje06

Tekst en foto: Marcel Tettero


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff