Zeker weten

Zeker weten

Geplaatst op 19-04-2019  -  Categorie: 090 Twente  -  Auteur: Anneke Reitsma

Zeker weten

De werkloosheid is terug op het niveau van vóór de economische crisis in 2008. Het officiële percentage bedraagt net als toen 3,6 procent. As we speak staan er 80 vacatures open tegenover iedere 100 werkzoekenden. Baan kwijt? Back in business in no time, zou je denken. Toch valt dat in de praktijk nogal eens tegen. Dat geldt zeker voor 45-plussers. Bij TalentPlus ontmoeten zij elkaar. Om te delen, te leren en elkaar verder te helpen. Met feedback. Met tips. Met het inzetten van hun netwerk.

Natuurlijk, het ontbreken van een baan brengt onzekerheid met zich mee. En ondanks geruststellende (soms ook minder geruststellende) adviezen uit jouw omgeving, word je in deze fase teruggeworpen op jezelf. In het begin wel even lekker, maar als het langer duurt start de onrust. In en om het huis zijn alle klusjes inmiddels wel gedaan. De toekomst lijkt steeds onzekerder, twijfel steekt onvermijdelijk de kop op. Hoe kom ik snel weer aan een nieuwe - en dan ook nog een leuke - baan? Of moet ik het toch nog maar even rustig aan doen? Wat als ik niks vind?

Geniet ervan zou ik willen zeggen. Want ‘between jobs zijn’ is eigenlijk een zegen. Het is een kans om eens stevig stil te staan bij jouw leven. Een soort kruispunt van bezinning. Is de weg die jij volgde nog wel de jouwe? Wat wil je nou echt? Hoe zie je de toekomst voor je? Het hebben van veel vrije tijd in combinatie met het ontbreken van (baan)zekerheid biedt je de ultieme kans op persoonlijke groei. Stilstand is in dit geval zeker geen achteruitgang. En het klinkt raar, maar hoe vaker je jezelf in dit proces tegenkomt, hoe beter het wordt. Want hoe meer het schuurt, hoe meer je leert. Zo kom je steeds dichter bij jezelf en jouw droombaan.

Zekerheid is de vijand van groei, schrijft Mark Manson in zijn bestseller ‘De edele kunst van not giving a fuck’. Een aanrader voor iedereen die nét een stapje verder wil gaan dan alleen het vinden van een baan.


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff