Nieuwsbrief TalentPlus december 2022

Nieuwsbrief TalentPlus december 2022

Geplaatst op 24-12-2022  -  Categorie: Algemeen

 

Fijne feestdagen

 

De laatste nieuwsbrief van het jaar. Er is weer een hoop gebeurd. Ondanks dat we 2022 toch weer startten in coronatijd zijn we dat gelukkig (bijna) vergeten. In februari de start van de oorlog in Oekraïne. Een oorlog letterlijk voor onze deur, waarvan wij dagelijks de gevolgen op allerhande manieren merken. Gestegen prijzen van olie, gas, elektriciteit, brandstoffen aan de pomp en hogere prijzen voor onze dagelijkse benodigdheden, wat resulteerde in een hoge inflatie, zoals we die al jaren niet meer kenden.

Bij al deze negatieve zaken denk ik dat dit nog steeds in geen verhouding staat tot het lijden van de mensen in Oekraïne, die dag in dag uit blootgesteld zijn aan de terreur van Rusland.  Wat de uitwerking van dit alles op de arbeidsmarkt is, moeten we gelukkig nog steeds afwachten.

Als vereniging zijn we dit jaar met een nieuw landelijk bestuur gestart en hebben we met de aanwinst van een nieuwe penningmeester in oktober de vernieuwing van het bestuur afgerond. De meeste aandacht en energie is dit jaar besteed aan het vernieuwen van de administratieve organisatie om deze volledig in lijn te krijgen met de wettelijke eisen. Begin 2023 gaan we dat afronden met een statutenwijziging met de daarbij passende regelementen.

Dit jaar hebben het aantal nieuwe deelnemers zien stijgen. Deze nieuwe deelnemers vinden gemiddeld gesproken sneller een nieuwe baan die bij hun past. Een positieve ontwikkeling waar wij als ideële vereniging TalentPlus graag een steentje aan bijdragen.

In 2023 zullen we ons als vereniging TalentPlus concentreren op het verder vergroten van ons deelnemersbestand. Dit willen we doen door onze naamsbekendheid te vergroten en nog actiever te netwerken met diverse belanghebbenden. 

Het grotere deelnemersbestand is nodig om tot een gezonde financiële situatie te komen. Deelname aan onze bijeenkomsten om werk te vinden is kosteloos, maar het goed laten draaien van een vereniging kost nu eenmaal geld. Onze inkomsten bestaan enkel en alleen uit vrijwillige donaties. Wij hopen dat onze intensieve ondersteuning bij het succesvol vinden van nieuw werk niet alleen gewaardeerd wordt met lovende woorden voor de vrijwilligers die zich daarvoor inzetten, maar ook omgezet worden in concrete acties, zoals het donateurschap en/of een incidentele  donatie.

 

Fijne Feestdagen

Voor jou en jouw dierbaren , en…….

een voorspoedig en vooral gezond 2023

 

Albert Scheffer

 

Landelijk Voorzitter TalentPlus

 

 

TalentPlus: ervaring werkt!

 


 
logo-talentplus

Info

KvK: 41100707

's-Hertogenbosch

Ere Leden

Dhr. François Adang

Dhr. Frits Knijff